Kaj je to iHybrid?

iHybrid je programska oprema za neposredno povezavo spletnega GIS iObčina/iKomunala z lokalnim delovnim okoljem AutoCAD. In QGIS.

Kako deluje?

»Povezali« smo spletna GIS-a iObčina in iKomunala s programoma AutoCAD in QGIS na način podlaganja vsebin »v ozadje« na »prave koordinate« . Tako smo omogočili, da vsi pooblaščeni ali samo registrirani uporabniki GIS portalov iObčina ali ikomunala vidijo rasterske, grafične in atributne podatke v okolju AutoCAD-in QGIS v realnem času in to vedno z »osveženimi podatki« za katere skrbi naša ekipa v okviru osveževanja podatkov iObčina in iKomunala. Poleg gledanja vsebin pa lahko grafiko in podatke s spleta tudi neposredno »prenesejo« v okolja AutoCAD ali QGIS.

S tem načinom, lahko zelo precizno načrtujemo, kje bodo potekale bodoče trase (npr. po javnih trasah), preverjamo lastništvo parcel pod traso, opazujemo ali smo v »zazidljivem območju«, merimo odmike od ostale infrastrukture… in še mnogo, mnogo drugih uporabnih idej, ki jih načrtovalci potrebujejo za vsakodnevno delo.

Namesti svoj iHybrid

Prenesi 10 dnevno brezplačno razširitev Kaliopa iHybrid

Nakup licence

Če smo vas v brezplačnem obdobju uporabe prepričali v uporabnost iHybrida za AutoCAD , vabljeni k najemu licence za obdobje enega leta z možnostjo podaljševanja. Oddajte povpraševanje preko obrazca ali pa nam pišite na mail info@kaliopa.si in posredovali Vam bomo ponudbo.

V sklopu podpore vam bomo z veseljem pomagali pri strokovnih vprašanjih v najkrajšem možnem času. 

Splošne informacije

AutoCAD

Pred namestitvijo razširitve iHybrid je potrebno zapreti vsa odprta okna programa AutoCAD.

 Prenesite in razpakirajte ZIP datoteko na zgornji povezavi

 Poženite namestitveno datoteko in sledite navodilom na zaslonu

 Poženite AutoCAD in na uvodnem oknu izberite ustrezni GIS portal

 Izberite aplikacijo in se prijavite z istimi uporabniškimi podatki kot na spletnem GIS portalu

Aplikacijo lahko poženete tudi z ukazom v komandni vrstici AutoCAD-a (IOBCINAIKOMUNALA ali KALICONNECT).  Seznam vseh dosegljivih ukazov za dostop do funkcij preko komandne vrstice se izpiše ob zagonu AutoCAD-a.

Vtičnik za AutoCAD iHybrid deluje na vseh računalnikih, ki imajo nameščen in delujoč program verzije:

AutoCAD, AutoCAD MAP 3D, AutoCAD CIVIL 3D 2010

AutoCAD, AutoCAD MAP 3D, AutoCAD CIVIL 3D 2011

AutoCAD, AutoCAD MAP 3D, AutoCAD CIVIL 3D 2012

AutoCAD, AutoCAD MAP 3D, AutoCAD CIVIL 3D 2013

AutoCAD, AutoCAD MAP 3D, AutoCAD CIVIL 3D 2014

AutoCAD, AutoCAD MAP 3D, AutoCAD CIVIL 3D 2015

AutoCAD, AutoCAD MAP 3D, AutoCAD CIVIL 3D 2016

Ob uspešni namestitvi razširitve se avtomatsko aktivira 10 dnevna brezplačna licenca.  Po namestitvi se je potrebno v program prijaviti z uporabniški imenom in geslom, ki ga uporabljate na spletnem pregledovalniku iObčina.

Aktivacija licence je preprosta, saj je vezana na uporabniško ime in geslo, ki ga uporabljate v spletnem pregledovalniku iObčina.

QGIS

Pregled video vsebin