Kaj je to iHybrid?

iHybrid je programska oprema za neposredno povezavo spletnega GIS-a iObčina/iKomunala z lokalnim okoljem AutoCAD.  Tukaj gre  za neposredno povezavo med internetnimi spletnimi stranmi in klasičnim programom za računalnik. Obe stani med seboj »komunicirata« in si neposredno izmenjavata podatke.

Tako ima uporabnik računalniške aplikacije, ne da bi potreboval spletni pregledovalnik, vse podatke »iz interneta« na voljo tudi v svojem delovnem okolju, oziroma v svoji namenski aplikaciji, če-le ima svoj računalnik povezan z internetom.

Kako deluje?

V našem primeru smo najprej »povezali« spletna GIS-a iObčina in iKomunala s programom za projektiranjeAutoCAD. Tako smo omogočili, da vsi pooblaščeni ali samo-registrirani uporabniki GIS portalov vidijo grafične in atributne podatke v okolju AutoCAD-a v realnem času, glede na podeljene pravice dostopa. Poleg gledanja pa lahko grafiko in podatke s spleta neposredno »pretvorijo« v elemente AutoCAD-a.

S tem načinom, lahko zelo precizno načrtujemo, kje bodo potekale bodoče trase (npr po javnih trasah), preverjali lastništvo parcel pod traso, opazovali ali smo v »zazidljivem območju«, merili odmike od ostale infrastrukture… in še mnogo , mnogo drugih uporabnih idej, ki jih načrtovalci potrebujejo za vsakodnevno delo.

Namesti svoj iHybrid

Prenesi 10 dnevno brezplačno razširitev Kaliopa iHybrid

PRENESI

Nakup licence

Če smo vas v brezplačnem obdobju uporabe prepričali v uporabnost iHybrida za AutoCAD , vabljeni k najemu licence za obdobje enega leta z možnostjo podaljševanja. Oddajte povpraševanje preko obrazca ali pa nam pišite na mail info@kaliopa.si in posredovali Vam bomo ponudbo.

V sklopu podpore vam bomo z veseljem pomagali pri strokovnih vprašanjih v najkrajšem možnem času. 

Pregled video vsebin

Splošne informacije

Pred namestitvijo razširitve iHybrid je potrebno zapreti vsa odprta okna programa AutoCAD.

 Prenesite in razpakirajte ZIP datoteko na zgornji povezavi

 Poženite namestitveno datoteko in sledite navodilom na zaslonu

 Poženite AutoCAD in na uvodnem oknu izberite ustrezni GIS portal

 Izberite aplikacijo in se prijavite z istimi uporabniškimi podatki kot na spletnem GIS portalu

Aplikacijo lahko poženete tudi z ukazom v komandni vrstici AutoCAD-a (IOBCINAIKOMUNALA ali KALICONNECT).  Seznam vseh dosegljivih ukazov za dostop do funkcij preko komandne vrstice se izpiše ob zagonu AutoCAD-a.

Vtičnik za AutoCAD iHybrid deluje na vseh računalnikih, ki imajo nameščen in delujoč program verzije:

AutoCAD, AutoCAD MAP 3D, AutoCAD CIVIL 3D 2010

AutoCAD, AutoCAD MAP 3D, AutoCAD CIVIL 3D 2011

AutoCAD, AutoCAD MAP 3D, AutoCAD CIVIL 3D 2012

AutoCAD, AutoCAD MAP 3D, AutoCAD CIVIL 3D 2013

AutoCAD, AutoCAD MAP 3D, AutoCAD CIVIL 3D 2014

AutoCAD, AutoCAD MAP 3D, AutoCAD CIVIL 3D 2015

AutoCAD, AutoCAD MAP 3D, AutoCAD CIVIL 3D 2016

Ob uspešni namestitvi razširitve se avtomatsko aktivira 10 dnevna brezplačna licenca.  Po namestitvi se je potrebno v program prijaviti z uporabniški imenom in geslom, ki ga uporabljate na spletnem pregledovalniku iObčina.

Aktivacija licence je preprosta, saj je vezana na uporabniško ime in geslo, ki ga uporabljate v spletnem pregledovalniku iObčina.