Hitri isklanik

Hitri iskalnik je namenjen iskanju elementov po različnih atributnih podatkih. Iščemo lahko po različnih podatkovnih bazah, do katerih imamo dostop. Ker ima vsak uporabnik drugačen dostop, smo razvili aktivno prilogo, v kateri so poleg nasvetov za iskanje, navedene še baze do katerih lahko dostopamo.

Zasnovan je tako, da želeni podatek pridobimo hitro in enostavno, kljub temu pa ima vgrajene kompleksne funkcije, ki so namenjene uporabi za napredno iskanje. Iskalnik bo želen podatek iskal v vseh podatkovnih bazah, do katerih imamo dostop.

Napredni iskalnik

Napredni iskalnik je namenjen iskanju elementov po atributnih podatkih. Za razliko od hitrega iskalnika, se tukaj išče po določenih podatkovnih bazah. Čeprav gre za napredni iskalnik, je način iskanja zelo preprost, saj moramo sledili obrazcu, ki nas vodi skozi celoten postopek. Ta iskalnik je torej namenjen tistim, ki že vedo po katerem atributu točno bodo iskali.

Napredni iskalnik najdemo v zavihku Vsebine, natančneje v pod zavihku Iskanje. Ta pod zavihek je sestavljen iz štirih drsnikov, v vsakem izmed njih pa se nahaja obrazec za iskanje po določeni stvari.